נדלר נ' הכנ"ר
|
פש"ר בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
12186-03-10
30.1.2012 |
|
בפני : אסתר נחליאלי חיאט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ערן נדלר |
: 1. כונס נכסים רשמי תל אביב 2. אורן הראל (מנהל מיוחד) |
| החלטה | |
החלטה
הדיון נקבע להיום לבקשת החייב להכריזו פושט רגל.
לקראת הדיון הגיש החייב בקשה לדחות את הדיון. הבקשה היתה כתובה בכתב יד לא ברור אך הצלחתי להבין ממנה כי הדחייה מתבקשת מאחר שרעיית החייב אינה עובדת, הוא אינו עובד ואין לו כל סיוע משפטי.
לא ראיתי לדחות את הדיון מחמת העובדה שמדובר בבקשה חסרת בסיס ממי שאינו עומד בחיובים שמטיל עליו הליך פשיטת הרגל ולנוכח העובדה כי מדובר בבקשה לביטול ההליך שהגיש המנהל המיוחד.
היום לדיון התייצבו החייב ורעייתו. ב"כ המנהל המיוחד פתחה את הדיון בחזרה על דבריה בבקשה לביטול ההליך מהטעמים המופיעים בבקשה, קרי אי עמידה בחיובים שמטיל על החייב הליך פשיטת הרגל, חוסר דיווח, חוסר תשלום וחוסר שיתוף פעולה עם המנהל המיוחד.
לעמדה זו הצטרף גם הכנ"ר.
ייאמר כי בבקשה לביטול ההליכים צוין כי גם רעייתו של החייב מצויה בהליכי פשיטת רגל וכי בקשה לביטול ההליכים תלויה ועומדת נגדה ובמהלך הקראת החלטה זו נאמר לי כי בינתיים ניתנה החלטה המבטלת את ההליכים.
שמעתי את דברי החייב שפרץ בבכי וניסה לומר את דבריו בליווי בכי שלו ושל רעייתו. הבנתי מהחייב כי הוא פנה ללשכת הרווחה, לסיוע משפטי, ליועץ נישואין ועוד רשויות כאלה ואחרות, אך מסתבר כי האחד שיכול היה לעזור לו, קרי בעצמו, לא עשה כך.
החייב לא פנה למנהל המיוחד לבקש למשל להפחית לו את צו התשלומים, התעלם לחלוטין מהחיובים המוטלים עליו ואף חיובים שאינם כרוכים בעלויות כמו הגשת דו"חות חודשיים, לא מולאו על ידו.
לשאלתי מדוע פנה להליכי פשיטת רגל, נראה כי החייב לא ממש הבין את ההליך ואת החיובים המוטלים עליו במסגרת זו ונראה כי המזור היחידי לחייב אינו מצוי בהליכים אלה בהם שוהה החייב תחת הגנה מלאה של פקודת פשיטתה רגל ואינו נוקף אצבע לטובת נושיו ולטובת ההליכים בכלל.
במצב דברים זה בו ניתן צו כינוס ביום 2/3/11 ובקופת הכינוס מצוי סך של 600 ₪ בלבד, ובמצב דברים בו רק בסמוך לדיון נזכר החייב כי יש לו חיובים כלשהם כלפי ההליך ולכן מיהר והגיש בקשת דחיית הדיון, אין מקום להותיר את החייב בהליכים אלה. שבעתיים אני סבורה כי היה על החייב למלא חיובים כלשהם או למצער לפנות למנהל המיוחד לאחר שהליכי הפש"ר בהם שהתה רעיית החייב בוטלו אף הם מחמת ניצול לרעה.
לאור האמור, אני מבטלת את צו הכינוס ואת הליכי הפש"ר.
ההגבלות שהוטלו על החייב במהלך ההליך יוסרו לאחר חלוף 60 יום מהיום.
הסכום המזערי המצוי בקופת הכינוס יועבר על חשבון הוצאות המנהל המיוחד.
ניתנה והודעה היום ו' שבט תשע"ב, 30/01/2012 במעמד הנוכחים.
אסתר נחליאלי חיאט, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|